Hírek

Elérhetőségek

Megújul az Aggteleki Általános Iskola

Kedvezményezett neve: Aggtelek Község Önkormányzata

Projekt címe: Az Aggteleki Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Azonosító száma: TOP-3.2.1-15-BO1-2016-00075

Szerződött támogatás összege: 51.706.510,- Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 85,19%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

PROJEKT CÉLJA: Az önkormányzati tulajdonban lévő Aggteleki Általános Iskola (3759 Aggtelek, Kossuth Lajos út 12. (hrsz:335) épületének komplex energetikai korszerűsítése. A fejlesztés keretében napelemes rendszer telepítésre, a külső határoló szerkezetek utólagos szigeteléssel lesznek ellátva, kicserélésre kerülnek a nyílászárók, épületgépészeti korszerűsítés valósul meg, továbbá megtörténik az épület projektarányos akadálymentesítése

A projekt eredménye hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez és az energiaimport-függőség csökkentéséhez, megújuló energiahordozó alkalmazása mellett. Mindezeken túl elmondható, hogy a beruházás a környezet tehermentesítését szolgálja, hiszen a felhasznált energia mennyiségének csökkenése és a megújuló energiatermelés a CO2 és üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését eredményezi.

 

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.18.

 

 


* * * * * * * * * *

Aggteleki Általános Iskola Aggtelek Község Önkormányzata által benyújtott sikeres Európai Uniós pályázatnak   köszönhetően rövidesen korszerűsítik az Aggteleki Általános Iskolát. A több évtizedes épület   energetikai szempontból újul meg. A közel 60 millió forintból az intézményen kicserélik a   nyílászárókat, korszerűsítik a fűtésrendszert, homlokzati szigetelésre kerül sor, napelemes   rendszert telepítenek, valamint új rámpával és mozgáskorlátozott mosdó kialakításával végzik el   az akadálymentesítést.

 

Csatolmány(ok):